mandag 21. mars 2016

Jeg må jo bare le…
MDG kom som en stormvind for noen få år siden. MDG eller «Miljøpartiet de grønne» skulle frelse hele verden og det var mange som trodde det var mulig. Og jammen klarte de å komme seg inn i «byregjering» med stormogulen Raymond Johansen. Men det er jo bare frem til neste valg.

Bilderesultat for rasmus hansson suv
De var jo omtrent som de andre småpartiene SV, KrF og Venstre. Men så slapp de løs Rasmus Hansson til å kommentere bruk av SUV. Han hadde bare glemt at han kjørte det selv. Da går det som regel ikke bra. Heller ikke om man vil at alle andre skal bruke tog, og velger fly selv fordi man opplever tidsklemma. Er faktisk en del andre også som opplever den klemma. Og Rasmus slapp Lan Marie Nguyen Berg løs på Oslos befolkning. Det gikk jo slett ikke bra når den naive ungjenta skulle sjarmere byens befolkning. Så disse to sentrale MDG-politikerne slår seg løs og skaper nærmest en flom i vårløsninga. Alle som syntes de var et friskt pust løper som (faen) bare det vekk fra partiet, og det er ingen fare for at de opplever å være i nærheten av en sperregrense ved stortingsvalget i 2017.

Så da er det på tide å nedsette et utvalg som skal danne grunnlaget for programmet MDG skal gå til valg på i 2017. Og nå slipper de løs tankene sine. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte.
·         Hovedmålet er å øke livskvaliteten til menneskene uten å overskride økosystemenes bæreevne. Dæven døtte, her kommer hovedmålet så klart frem at ingen av landets tradisjonelle velgere skjønner bæret. Godt gjort spør du meg.
·         Bilfritt sentrum og mer ferie er eksempler på tiltak som gir høyere livskvalitet uten at forbruket øker. Ja, bilfritt sentrum er virkelig velgersaken for å få med seg eldre og handicappede i partiet. Hvordan skal de komme til sentrum og hvordan skal de klare å få med seg varer fra spesialbutikkene hjem? Og hva skal de med mer ferie når de allerede er pensjonister.
·         Vi må nesten ta med denne også: Mennesker har økt tilfredshet og lykke ved å gi penger til utviklingsprosjekter, slik at levestandarden øker i andre land i stedet for i Norge.  Ja, partiet mener visst dette i fullt alvor.
·         Men utvalget i MDG er veldig klare å tydelig på noen få ting. Nye utvidelser av velferdsstaten må unngås og veksten må bli lavere innen helse og omsorg. I tillegg foreslås det å øke den nedre pensjonsalderen fra 62 til 64 år, kutte i sykelønnsordningen og droppe tidligere løfter om tannhelsereform. Jeg var livredd for at disse punktene skulle være blant velgermagnetene, men heldigvis har de ikke tatt med løftene som kunne ha skaffet dem noen velgere.
·         Men partiutvalget er bestemt på: å gjeninnføre arveavgiften, innføre progressiv utbytteskatt og en egennasjonal eiendomsskatt. Syns det er helt all right jeg. Her er det også mange MDG-velgere som vil falle fra.
·         Vi får ta med en ting til. Utvalget foreslår ellers å fase ut all flytrafikk mellom de tre største norske byene Oslo, Trondheim og Bergen innen 2050 og i stedet la de reisende bruke tog. Strålende tiltak Rasmus, for du kommer vel til å la MDG stille opp med leiefly/eget fly når du skal unngå tidsklemma pga besøk i Trondheim. Og det vil vel være mulighet for Lan til å fortsette å kjøre drosje i et bilfritt Oslo. Og da har jo dere to i hvert fall dekket deres egne behov.


Ja, ja. Jeg har jo ikke sett deres eget program enda. Dette er punkter som Dagens Næringsliv har publisert. Men skulle dette bli reelle programposter i MDG, vet jeg ikke om jeg skal le eller gråte. Dere er jo i ferd med å ødelegge Oslo med politikken deres og Raymond er med så lenge han får kalle seg byregjeringsstatsminister i hovedstaden. Men dette, det er for dumt til at folket kan ta dere på alvor.2 kommentarer:

  1. Fint, -og morsomt skrevet Ivar, denne gangen også! Men slapp av,.... tror ikke det er fare for at gjengen i MDG får så stor oppslutning ved neste valget. De fleste er såpass at de skjønner dobbeltmoralen i dette mikropartiet. Men det forundrer meg at " Stasministeren" i Oslo har lagt seg så flat for disse...? (Ja jeg skrev stas-minister,....for statsministeren heter jo Erna Solberg! :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, det blir nok langt opp til sperregrensa. Det er jo fordi Raymond gjerne ville få en fin tittel han også at de har kommet i posisjon i Oslo. Og da er jo han villig til å svelge kameler og vel så store dyr som det.

      Slett