torsdag 17. mai 2012


Jeg trodde ikke det var mulig…
I dag. 17. mai. En gledens dag for alle i Norge. Jeg skulle være med datter og barnebarn på Karlsrud skole og feire dagen. Parkeringsplassen var full, men tvers over gaten var det mange ledige plasser på Europark sin parkeringsplass. Tre biler, inkludert min og 100 andre ledige plasser. Så jeg kjørte dit og var forberedt på at jeg måtte betale parkeringsgebyr. Gikk bort til nærmeste parkeringsautomat og så til min store glede at det var 3 timers gratis parkering. Tok en billett, la den lett synlig ved frontvindu, og gikk fornøyd opp til kone, datter og barnebarn på skolen.

En halv time senere skulle musikken og borgertoget marsjere til gamlehjemmet. Jeg tok barnebarnet på armen og fulgte de første meterne ned mot veien. Da så jeg plutselig en parkeringsvakt fra Europark feste en parkeringsbot på bilen min. Jeg gikk bort til ham og spurte hva han gjorde, siden jeg hadde gyldig parkeringslapp fra Europarkautomaten. Fikk da beskjed om at jeg hadde hentet parkeringslapp fra feil Europarkautomat. Hadde jeg ikke sett at på den plassen jeg sto parkert på  skulle hente parkeringslapp fra Europarkautomat nr 20 og jeg hadde hentet fra Europarkautomat nr 19. Det blir kr 760,00 i bot. Jammen, forsøkte jeg, men skjønte raskt at det ikke var mulig å snakke med parkeringsvakten. Jeg måtte ikke ta det personlig, sa han. Han gjorde bare jobben sin.
Europarkautomat nr 19 var 5-6 meter fra bilen. Europarkautomat nr 20 var 40-50 meter unna. Vi blister leser ikke alle oppslag, når vi vet at vi er på betalingsparkeringsplass. Da går vi til nærmeste parkeringsautomat for å betale parkeringsgebyret. Og det vet jo Europark, så kan de lage en finte og kreve inn et gebyr er jo det god fortjeneste. Øverst på kontrollavgiften står det at «Billett ikke synlig i frontruten». Dette var feil og derfor kommer det som tilleggsinfo hvor de sier at «billetten er ikke gyldig på denne plassen, billett er kun gyldig p denne plassen automat nr 20. se skiltet» og det er jo ikke rare trøsten.

Javel, jeg har gjort en stor synd. Hentet ikke parkeringslapp fra riktig automat og det skal jeg straffes for. Europark skal få sine kr 760,00, for det er klart at ingen må parkere feil selv på en 17. mai på en nærmest bilfri. Og det er jo nettopp på nasjonaldagen det er viktig å skrive ut parkeringsbøter. Spesielt når man vet at det skal være et arrangement tvers over gaten. Telenor ga en gave til sine kunder. Fri MMS-bruk 17. mai. Europark var ute og bøtela de få synderne som hadde brukt parkeringsplasser ved næringsvirksomhet på en helligdag.

Hadde jeg visst at jeg skulle hente parkeringslappen fra den Europarkautomaten som lå lengst unna der jeg parkerte (og jeg burde jo ha lest skiltet) hadde jeg fortsatt fått 3 timer fri parkering for parkeringslappen gjaldt til kl 16.39 (det betyr at jeg hentet den kl 13.39) og parkeringsboten viser at de har skrevet ut kontrollavgiften kl. 14.23. Parkeringsavgift skulle jeg ikke betale på 3 timer uansett, men kr 760,00 i bot fordi jeg hadde hentet parkeringslapp fra feil automat.

SKAM DERE EUROPARK.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar