lørdag 25. oktober 2014

Årets golfbegivenhet!

For meg er årets golfbegivenhet Jessheim Open. Og da lurer du på hva er dette og hvor denne spilles. Er det Miklagard, Ullensaker eller kanskje Nes golfklubb som gjennomfører dette strålende arrangementet? Neida. Jessheim Open arrangeres på Costa Blanca sør. Og i år på de strålende banene Lo Romero, La Finca og Roda. Gjerne med etter- eller forteksten Club de Golf.

Men hvorfor navnet Jessheim Open i Spania? Jo, fordi en vennegjeng fra Jessheim for mange år siden reiste ned til Spania og hadde en turnering seg imellom som de kalte Jessheim Open. Nå er det ikke lenger en liten vennegjeng som deltar. Hele 50-60 personer deltar med stor glede. Her er det plass til både damer og herrer. Noen er bosatte på Costa Blanca, men mange kommer langveisfarende fra Norge, bare for å delta på denne strålende turneringen.

Bilde er hentet fra facebooksiden til Jessheim Open. Fra venstre:
Ivar Bjørseth, Kjell Thygesen, Øivind Gudim og Johan Dreyer.
Alle slike arrangementer trenger en ildsjel og Jessheim Open har det. Jessheim Open-sjefen er Roger Jensen og han bor slett ikke på Jessheim. Han er ildsjelen og pådriveren for arrangementet og har noen få støttespillere. Ikke alle er klar over hvor mye arbeid som kreves for å lage og gjennomføre et slikt arrangement. Jessheim Open har blitt et utrolig populært arrangement og skal du være med, må du sitte ved PCen klar til å melde deg på. Her går påmeldingene like raskt som i Birken. Roger Jensen opprettet 18.11.2013 et arrangement for de som ønsket å delta i Jessheim Open i slutten av oktober 2014. 30.11.2014 var det bare 5 ledige plasser igjen. Men påmelding nesten et år i forveien, medfører at en del må trekke seg og andre får komme til. Roger Jensen er fleksibel og sørger for at alle får det som de vil.

Det er mye som skal gjøres ved et slikt arrangement. Opprette arrangementet på facebook, tilknyttet Jessheim Opens egen facebookside. Bestille baner for spill for 50-60 deltakere i 4 dager i den mest travle golfmåneden på Costa Blanca. Lage deltakerlister, sørge for innbetalingskonto i spansk bank, motta innbetalinger, bestille pique-skjorter med Jessheim Open logo til alle deltakerne (for det må vi jo ha), innhente hcp på alle deltakere, lage deltakerkort for alle banene med hcp og tildelte slag, koordinere samkjøring til banen for de som behøver skyss, kjøpe inn premier og bestille sted for avslutningsbanketten og mye mer.

Banketten er viktig. Her får vi en god 3-retters middag med underholdning på Restaurante Nautilus som ligger på Punta Prima helt nede ved havet. Har du venner som ikke deltar på turneringen, er de også hjertelig velkommen. Dessuten er det premieutdeling. Alle gleder seg til den, i hvert fall de som vet at de har vunnet, mens de som har spilt dårlig, gremmes, men gleder på vinnernes vegne (tror jeg da). Og det er premier til de som er blitt nr 1-3, samt «longest drive» og «nearest to pin». Mange stolte menn og kvinner kommer opp til Roger Jensen og mottar sin premie.


Roger Jensen; takk for at du påtar deg ansvaret for Jessheim Open. Det er en stor og tidskrevende oppgave. Men du gjør sannelig dette til en stor opplevelse for meg og når vi ser på deltakerlisten, ser det ut til at mange deler denne oppfatningen, siden de er gjengangere fra år til år. Noen starter årets turnering med lagspill på søndag, men for meg starter turneringen på mandag. Og jeg gleder meg skikkelig. Dessuten syns jeg ildsjelen Roger Jensen fortjener en stor honnør for sitt frivillige engasjement for Jessheim Open.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar